keskiviikko 3. marraskuuta 2010

(thaiapurilta) Täällä ei teeskennellä työntekoa

Jos ravintolassa ei ole syöjiä, patja heitetään tiskin taakse ja itse saman tien pötkölleen siihen. Kun joku tulee syömään, tukan kampaus lennosta ja: "Sawahdee kap, what would you like, Sir?".

(Dogitkin vetää lonkkaa)

Lähiravintolamme I Ricen pitäjä, nainen nimeltään Pom (eli siis Pommi) kertoi, että hän avaa klo 11 ja pistää puljun kiinni klo 02, eli kellottaa 15 tuntia joka päivä. Mutta. Hän myös kertoi ettei täällä tehdä niin tyhmällä tavalla töitä kuin Suomessa (hän on ollut suomalaisen miehen kanssa naimisissa 10 vuotta, ja tietää maamme). Kun ei ole töitä, nukutaan, levätään, mennään kaupungille, jutellaan naapuriyrittäjien kanssa jne. Ei teeskennellä.

Suomessa ollaan mestareita näennäistyönteossa. Luterilainen DNA-ruoska laulaa näkymätöntä gospeliaan, ja porukka feikkaa: "Mulla on kyl just nyt ihan kauhee kiirus, hyvä kun ehtii kotiin yöksi". Ei ole. Ehdit kyllä. Lopeta.

Itse olen huomannut 5-6 tuntia päivässä olevan hyvän ja tehokkaan työajan. Loppuaika on löllöttelyä. Toki jotkut jaksavat edelleen kehuskella ympäripyöreillä työpäivillään. Kaikki tehköön toki kuten haluavat ja nauttivat. Pääasia on, että olemme onnellisia elämässämme.

Thaiapuri

Ei kommentteja: