perjantai 26. marraskuuta 2010

Elämäyrittäjät ry.

Olen 2000-luvulla liittynyt, osallistunut ja ollut mukana useissa eri järjestöissä, koska on ollut tarkoitus vaikuttaa hyviin asioihin. Alla olen luetellut muutamat niistä tahoista, joissa olen ollut mukana sekä niiden kuvaukset:

Turun Yrittäjät ry.
- Perinteinen, lievästi vanhoillinen yrittäjäyhdistys vanhemmille perinteisemmille yrittäjille. Järjestää koulutuksia, "iltatansseja" ja kuuluu sekä Varsinais-Suomen että Suomen yrittäjäjärjestöjen alle (joka on se huonoin puoli).

Porkkanamafia (Carrotmob)
- Vapaaehtoisryhmä, joka järjestää tempauksia kauppoihin, ravintoloihin jne. Tapahtumien extratuotoilla parannetaan tapahtumakohteen ekologista jälkeä ja tuetaan kestävämmän kehityksen periaatetta. Turun Porkkanamafia on odottanut jo kaksi vuotta vastausta Turun Kaupungilta ja Kauppahalliyhdistykseltä, joille ehdotimme yhteistempausta v. 2008.

TSOY, eli Turun Seudun Ohjelmistoyrittäjät
- Ideana verkostoitua ja verkostoida Turun alueen IT-sektorin yritykset, korkeakoulut ja kaupungin tahot. Lisää kauppaa yhdessä!

Pienyrittäjät
- Pienyrityksiin ja niiden toiminnan parantamiseen keskittyvä maanlaajuinen järjestö.

Ekologiset yrittäjät
- Nimensä mukainen, ihan alkutaipaleella.

SYY ry., eli Suomen yhteiskunnallisten yrittäjien järjestö
- Nimensä mukainen kokoonkerääjä ja verkosto.

Olen osan jättänyt pois ja lisäksi ONEn, Amnestyn, KIVAn ymv. globaalit toimijat, koska ne ovat kuitenkin "vain tukirahan maksua".

Elämäyrittäjät

Yksikään luetelluista ei ole ollut se täyskymppi, joten olen ajatellut että jos perustaisi sellaisen? Uusi yhdistys voisi olla työnimeltään Elämäyrittäjät.

Siitä voisi luoda sellaisen "järjestöjen voileipäpöydän", eli tuoda kaikista muista hyviä puolia ja kehittää yhdessä lisää. Yhdistys tulisi keskittymään elämän ja työn tasapainoiseen, onnelliseen yhdistämiseen. 2010-luvun onnellinen elämä vaatii hyvän työn ja hyvä työ taas onnellisen elämän.

  • Yhdistys tukisi avoimia ohjelmistoja, toimintatapoja ja oikeuksia.
  • Se kannustaisi terveeseen, mutta hyvään ruokavalioon.
  • Se kouluttaisi kestävän kehityksen ja omatuntotalouden voimalla, de-growth -liikkeestä myös parhaat ajatukset napsineena.
  • Sen tiloissa vierailisi hyviä puhujia erilaisilta elämän aloilta. Radikaaleja ajattelun uudistajia ja lempeitä partasuita. 
  • Se olisi täysin läpinäkyvä: Jäsenmaksut, tulot ja menot kaikille näkyvissä. 
  • Sen lausunnot voitaisiin toteutettaa "ultrademokraattisin" tavoin, eli avoimina nimellisinä nettiäänestyksinä. Voittava kanta olisi aina oikea.
  • Jne.
Jos joku olisi kiinnostunut lähtemään mukaan uuden, samanhenkisiä ihmisiä, yrittäjiä ja yrityksiä kokoavaan porukkaan, voipi pukata aluksi sähköpostia jari(at)pikkuapuri.fi.

Olisiko tuollaisessa järkeä? Tarvitaanko tai mahtuuko Suomeen vielä yksi järjestö? Onko meillä aikaa nostaa moinen kartalle?

PikkuApuri

Ei kommentteja: