perjantai 19. marraskuuta 2010

(thaiapurilta) Ruokailu ja sen hinta Hua Hinissa

Täällä syödään ulkona, koska se on edullista ja tarjontaa on niin paljon. Tähän olemme nyt keränneet tänne tuleville muutamia vinkkejä hyvän ruuan edukkaista paikoista.


Intialaista täällä saa muutamasta ravintolasta. Se on toki hieman kalliimpaa kuin thairuoka. Parhaaksi mainittuun ravintolaan emme vielä ole ehtineet, koska se sijaitsee Kaoh Takiabin (pyhä vuori) puolella kaupunkia ja kuulimme vinkin vasta hetki sitten.

Yllä kuva puoliksi syödystä isosta ateriasta Taj Mahalissa, Hua Hinin keskustassa (Hiltonin alapuolella). Tuo 6-7 ruokalajin ateria maksoi n. 14 euroa kahdelta (juomineen) ja oli maultaan hyvää keskitasoa.

 
Vakiopaikkamme aivan talomme edessä. Ystävämme Pomin pitämä thairavintola I Rice, jossa saa edullista ja hyvää thairuokaa, tilausruokaa sekä pastoja. Pasta-annokseni oluen kera maksaa n. 2 euroa ja Piuskin thaimaalainen kanacurry saman verran.

 
Mättöpäivän kuningas on läheltä juna-asemaa löytyvä LouLou's, ranskalaisrafla, jonka kebablautanen on hurjan hyvä kaloripommi. Pari sellaista oluineen ja soodavesineen kustantaa kahdelta matkaajalta 12 euroa. Keskiviikkoiltaisin ravintola järjestää avoimia jazz-iltoja, joka kannattaa kokea matkallaan.


Meksikolaista täältä saa tietääksemme vain Terrace90 -nimisestä paikasta, joka on Soi 90:llä, aika kaukana keskustasta, ja sielläkin keskellä jorpanderia. 

Entinen Sofitel -huippuhotellin kokki osti ja rakensi omalle tontilleen viihtyisän ruokapaikan. Hintataso on keskiluokkaa. Yllä oleva setti oluineen ja soodineen n. 13 euroa.


Matkalla biitsille/ biitsiltä poikkeamme usein tanskalais-thairafla Jailhousessa, joka on edullinen kursailematon ruokala, jossa on hyvää ruokaa. Thaisafka oluella 2,3 euroa.


Ystävämme Pom tekee huomenna meille thaimaalaisittain maustettua kala-ateriaa, mutta tässä tulos, kun päätimme pyytää hältä lihapullat muusilla. Ehtaa suomiruokaa tuli (koska Pomilla on suomalainen himopyöräilijäaviomies Marko?). Kustannus oluineen kahdelta 8 euroa.


Lempipaikkamme rannalla on Veranda Lodge, josta saa 10 eurolla aurinkopedit koko päiväksi ja sillä samalla hinnalla myös syö/juo ja käy melomassa kajakilla jos haluaa. Yllä ateriaosat odottavat riisejään.

Esimerkit ovat siis vain murto-osa kaikesta, mutta antavat hyvän käsityksen hinnoista ja ruuan monipuolisuudesta täällä. Bon appetit!

Thaiapuri


Ei kommentteja: