sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kuka perustaisi HUB Turun?

Päivän Hesarissa oli hyvä puffi HUB Tampereesta. Se kuuluu globaaliin HUB-verkostoon, jossa esim. pienet yritykset, koulusta valmistuneet ammatinharjoittajat, tai muuten verkostoa hakevat yrittäjät pääsevät samaan tilaan vaihtamaan osaamisiaan ja kauppaamaan niitä. Lisäksi he automaattisesti kuuluvat HUB Atlantaan, Lontooseen, Piilaaksoon jne. Kyseessä on siis globaali yhteisö, HUB (http://en.wikipedia.org/wiki/Hub).

Idea on loistava. Kerätään innokkaat ja halukkaat samaan avoimeen työtilaan. Neljällä kympillä kuukaudessa pääsee jäseneksi verkostoon, 400€/kk saa työtilaan avaimet.

Jollei minulla olisi jo kuusi rautaa tulessa, perustaisin moisen Turkuun. Kuka tekisi sen?

Ohessa virallinen esittelyteksti:

---

Mistä on kyse?

Hub on uudenlainen yhteisöllinen työtila. Se on paikka yrittäjille, yrityksille ja muille toimijoille työskennellä ja verkostoitua yhdessä. Hubin käyttö perustuu aikapohjaiseen jäsenyyteen. Hub on avoin tila, jossa on tarjolla vapaita työpöytiä, sohvia, neuvotteluhuoneita ja kaikki muut modernin toimiston palvelut, jotta Hubin jäsenet voivat keskittyä olennaiseen.
Hubin juttu on avoimen yhteisen työtilan ja uusia mahdollisuuksia hakevien jäsenten mahdollistama vuorovaikutus ja yhteistoiminta. Hubissa on aina host, tilan ja yhteisön hoitaja, jonka päätehtävä on tuoda yhteen erilaisia ihmisiä ja verkostoja ja mahdollistaa epätodennäköisistä kohtaamisista syntyvät uudet ideat ja innovaatiot.
Hub on kansainvälinen verkosto, jolla on toimipisteitä kohta 20 kaupungissa ympäri maailman. Hubin jäsenet voivat hyödyntää koko kansainvälistä verkostoa omassa toiminnassaan. Hub on samalla yhteiskunnallinen yritys ja liike, joka pyrkii kokoamaan yhteen muutoksentekijöitä ja vastaamaan ruohonjuuritasolta maailman suuriin sosiaalisiin, taloudellisiin ja ympäristöön liittyviin haasteisiin.

Ei kommentteja: