keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Ilmastonmuutos on out ja sekoitti ruokaympyrämme matkallaan



Kansalainen pyörii nyt kotonaan ja ruokakaupassa ympyrää. Mutta niin pyörivät päättäjätkin.

Ilmasto

Ihmiset vaihtoivat lamppunsa energialamppuihin, kunnes selvisi, että ne ovatkin välimalleja ja helvetin saasteisia nekin. Led-valo on parempi, mutta kun pitää vuoden välein vaihtaa digiboksia ja tv:kin, ei enää jaksaisi muita päivitettäviä. Roskien lajittelukin tuntuu niin työläältä, että puolison ollessa poissa maitotölkin voi nopeasti tunkea sinne pattereiden, lasipurnukoiden ja ruokamössöjen joukkoon. Ei ne kiinalaiset ja jenkit kuitenkaan vähennä omaansa. Ja Kööpenhaminan kokouskin päättyi haisevaan tuhnuun. Pienellä vähäkulutuksisella autollakaan ei jaksaisi enää toista vuotta ajella. Lentomatkoja nyt ei kukaan edes ajatellut vähentävänsä. Olisiko Nettiautossa hyviä katumaastureita?

Valtiomme satsaa Pekkarispuuhakkeeseen, kunnes selviää ulkopuolisessa laskutoimituksessa, että se on kivihiilen tasoinen pahis se. Siinä sivussa kolmannen ydinvoimalan (Olkiluoto 3) täydellisen fiaskosta rakennusprojektista huolimatta annetaan lupia jo neljännelle ja viidennelle. Joo, mennään täällä Suomessa tämä 400-vuotinen siirtokausi yli ydinvoimalla.

Muilla mailla (Saksa, Tanska, Israel, jne.) satsataan vahvasti aurinkoenergian pohjateknologioihin, jotta voivat olla globaalisti keulilla kun se nousee lopulta vallitsevaksi energialähteeksi ja -voimaksi.

Ruoka

Megarasvainen voi on muuten paljon parempi kuin kasvisrasva, paitsi jos se on "niistä hyvistä rasvoista tehtyä". Vehnätuotteet ovat niin syvältä, paitsi niiden gluteenittomien osalta jotka on tuotu lähitilalta sähkökuormurilla. Meillä on valikoimissa mm. laktoositon ja gluteeniton kalsiumpitoinen d-vitaminilla vahvistettu antipastöroitu rasvaton maito????

Ennen ruokakauppareissuun meni 5-12 minuuttia. Nyt menee yli tunti pelkkää leipää ostaessa, kun tihruttaa paskoista etikeistä epätoivoisesti tietoa mitä niistä ei koskaan löydy.

Voisiko ruuissa olla pakollisena samanlainen A-E -asteikko kuin sähkövempaimissa on energiamittarina, mutta tietysti yhdistettynä terveellisyys- ja päästövaikutusmittarina? Ei voi olla vaikeaa, edes Puska-Pekan projektipäälliköimänä?

Oma päätös

En lue uutisia.

Ei kommentteja: