sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Elämisen ohjeita meille Serotoniinivammaisille

Kuulun, paitsi Maija-Riitta Ollilan faneihin, myös hänen määrittelemiinsä Serotoniinivammaisiin.

Rouva Ollila on mielestäni terävänäköisin suomalainen nykyelämämme havainnoitsija. Suosittelen kaikille lämpimästi tämän, Maarit Tastulan 7 taivas -ohjelman katsomista. Siihen kuluu elämästäsi 49 minuuttia ja 56 sekuntia, mutta se antanee sinulle monen monta parempaa päivää. YLE hei, miksi näitä hyviä keskusteluohjelmia ei voi tilata podcastina?

Yksi hänen kuuluista ohjeistaan on "sisar Kuolemaa" käsittelevä, yksinkertainen laskutoimitus: Jos ajatellaan että elämme 80 vuotta, tekee se noin 29 200 vuorokautta. Minulla on siis jäljellä enää 14 600 vuorokautta. Mihin ja miten ne käytän? Käytänkö ne murehtimalla vai parantamalla?

Maijan kirjoihin kannattaa myös tutustua, jos haluaa pyrkiä parempaan elämään ja sen elämiseen.

Nämä viisaat asiathan ovat sellaisia, jotka unohtaa toistuvasti. Kun vaimo motkottaa aiheesta, itse mökötät aiheetta, työkaveri on hakoteillä, tai asiakas on tyhmä ja pelottava, ei näitä muista. Kun niistä lukee ja kuulee, kaikki ratkeaa.

Nyt otan itselleni muistiin kaksi tärkeää Ollilan teoriaa: toinen on tuo "sisar Kuolema", ja toinen itse asiassa itselleni jo aiemmin tuttu, Buddhalainen "kahden korin huoliharjoitus". Ai mikä? Katso ohjelma.

Ei kommentteja: