keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Yhteiskunnallinen yrittäjyys


Päivän Turun Sanomissa oli mielenkiintoinen juttu englantilaisesta The Hub -kollektiivista, joka aikoo nousta yhteiskunnallisen yrittäjyyden "globaaliksi risteykseksi", paikaksi, joka yhdistää ko. yrittäjyydestä kiinnostuneet kautta maailman.

Suomen valtiokin on avannut ko. kohderyhmälle palvelun nimeltä Yhteinen Yritys. Sekin koittaa toimia ko. foorumin apusivustona, joka yhdistää ja jakaa tietoa.

Molemmat ovat oivia konsepteja. Nyt vaan tarvitsee saada palloa ja tietoa enemmän liikkelle, niin ideasta voi tulla oikeasti hienoja asioita ja yrityksiä

Jos tiedät kuka muu Suomessa tekee kierrätyskankaista ja materiaaleista tuotteita kuin Punainen Norsu ja Globe Hope, viskaa meilillä jari(at)pikkuapuri.fi, sillä minullakin on idea yhteiskunnalliseksi yrityspalveluksi.

EDIT: Demos Helsinki niputtaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden yhdeksi TOP5 -tulevaisuuden valtailmiöistä, ja avaa termin luontevasti:

Aika, jolloin yrityksen ainoaksi tehtäväksi ymmärrettiin voiton keruu, on ohi. Yritykset ovat yhä enemmän työntekijöidensä summa ja juuri niin hyviä kuin niiden työntekijöiden motivaatio on. Yksi aikamme keskeisin positiivinen muutoslupaus on ihmisissä, jotka tunnistavat yhteiskunnallisia ongelmia ja ovat valmiita tekemään itse niille ratkaisuja. Heitä kutsutaan yhteiskunnallisiksi yrittäjiksi. Yhteiskunnalliset yritykset nousevat julkisen sektorin rinnalle tuottamaan yhteistä hyvää. He saavat myös parhaat työntekijät.

Ei kommentteja: