keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Edessä kymmenien vuosien muutospyörre


Yhteiskunta on alkumetreillään muutoksessa, joka tulee ravistelemaan kaikkia sen rakenteita. Nyt pitäisi saada eduskunnalle, yritysjohtajille, virkamiehille ja muille päättäjille "suomennettua" kansan nykyvisiot ja -missiot. Sillä nyt siinä mihin kansa matkaa, ja miten sen maa matkaa ohjaa, on suuren suuri railo.

Verotus ympäristöä ja epäeettistä kulutusta rankaisevaksi, työsopimuksiin ja työaikalakiin suuria muutoksia mm. joustavuuden suhteen (ylhäältä määrättyjen viikkotuntimäärien aika on ohi), kansalaispalkka KELAn ja muiden turhakkeiden sijaan, jne. jne.

Meidän on pyrittävä BKT (BruttoKansanTuote):sta GNH (Gross National Happiness) suuntaan. Ihmisen matka maan päällä pitää olla onnellisempaa. Emme elä enää "kun pääsen eläkkeelle, kierrän maailman" -ajassa, vaan nyt koko matka on päämäärää tärkeämpää.

Talouselämän artikkelissa lisää tästä - tärkeimmästä:


"Talouskasvu ja raha eivät ole tutkimusten mukaan enää pitkään aikaan lisänneet ihmisten onnellisuutta. Eikä pelkkä palkka riittänyt työn motivaattoriksi. Silti työelämä kulkee entistä rataansa, ja työ on monelle kuin 40 vuoden vankilatuomio. Asiantuntijan mukaan nyt tarvitaan inhimillisyyden vallankumousta – muutoin yhä useampi putoaa työelämästä uupumisen vuoksi."

Ei kommentteja: