(Kuvaotos kirjasta Maailman ihanin tyttö)
Tässä tarinassa on jotain sellaista, joka antaa itsellekin uskoa omiin ajatuksiin ja tekoihin, vaikken ole niihin vielä kestävän kehityksen saralla osunutkaan.
Miina Savolaisen Blink Entertainment Oy osui pieneen sektoriin
Maailman ihanin tyttö -valokuvillaan. Nyt oivallus kantaa jo oman pienen yrityksen verran.
Alla
voimauttavan valokuvan teoria, jossa siinäkin on osuttu keskelle!
Voimauttavaa valokuvan käyttö työyhteisöjen kehittämisessä
1 Hierarkiat nurin
Mitä hierarkkisempi työyhteisö on, sitä vaikeampi asioita on ajatella toisin. Valokuvaamisen avulla ihmiset voivat oppia dialogia ja havahtua arvostamaan sekä itseään että omaa ja toisen työtä.
2 Kokonainen elämä
Kuvat tekevät näkyväksi elämän kokonaisuuden – kukaan ei elä erillistä työaikaa ja vapaa-aikaa. Kun eri elämäntilanteiden vaatimukset tulevat esille, on arkisista käytännöistä helpompi sopia.
3 Ammatti-ihmisiä
Millainen ammattilainen olen? Kuvat sysäävät ihmisen miettimään, millainen ammatillinen identiteetti hänellä on ja millaisia arvoja hän haluaa työssään edistää.
4 Roolit romuksi
Ihmiset näkevät toisensa työyhteisössä helposti aina samoin silmin, jolloin roolit kapeutuvat. Kuvat voivat tuoda ihmisistä ja heidän osaamisestaan uusia puolia esiin ja romuttaa siten vanhoja rooleja.
5 Testaa arvot
Työyhteisön arvot määrittelee yleensä johto. Aidoissa työtilanteissa otetut kuvat paljastavat, millaiset arvot työpaikalla todellisuudessa vallitsevat ja toteutuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti